galerie-foto-2015 > Ianuarie > Ajunul sărbătorii Botezului Domnului la Reşedinţa Patriarhală (5 ianuarie 2015)

Ajunul sărbătorii Botezului Domnului la Reşedinţa Patriarhală (5 ianuarie 2015)

 

Preoţii slujitori ai Catedralei Patriarhale din Bucureşti au binevestit, astăzi, 5 ianuarie 2015, Botezul Domnului, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi au sfinţit cu Aghiasmă Mare încăperile din Reşedinţa Patriarhală.

 

Potrivit tradiţiei Bisericii Ortodoxe în această zi preoţii merg pe la casele credincioşilor, spre a vesti Botezul Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi pentru a le binecuvânta casele, ca şi pe ei înşişi, prin stropire cu Aghiasmă Mare.

 

După săvârşirea slujbei Aghesmei celei Mari la Catedrala Patriarhală, soborul preoţilor slujitori şi cântăreţii de la Catedrala Patriarhală a mers la Reşedinţa Patriarhală.

 

Acolo, au fost întâmpinaţi de Patriarhul României care i-a binecuvântat şi a vorbit despre semnificaţiile sfinţirii caselor şi a oamenilor prin stropirea cu Agheasmă.

 

“Venirea preoţilor cu Aghiasma mare în casele credincioşilor este o lucrare misionară, o lucrare de binecuvântare şi o lucrare sfinţitoare. Se sfinţeşte viaţa familiei creştine, se sfinţesc activităţile familiei creştine, se sfinţeşte întreaga locuinţă unde creştinul se roagă şi se odihneşte, dar şi practică ospitalitatea, primirea celor care vin să viziteze. Deci, Biserica Ortodoxă nu închide pe Dumnezeu în Biserică, între ziduri, ci Îl duce la casele oamenilor ca şi casele oamenilor să se orienteze spre biserica din mijlocul comunităţii. Sfinţim casele ca să ne aducem aminte că în ele ne pregătim pentru a merge într-o zi în casa Tatălui Ceresc”, a spus Preafericirea Sa.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod