galerie-foto-2016 > Ianuarie > Ajunul Sărbătorii Botezului Domnului la Reşedinţa Patriarhală (5 ianuarie 2016)

Ajunul Sărbătorii Botezului Domnului la Reşedinţa Patriarhală (5 ianuarie 2016)

Preoţii slujitori ai Catedralei Patriarhale din Bucureşti au binevestit, marţi, 05 ianuarie 2015, Botezul Domnului, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi au sfinţit cu Aghiasmă Mare încăperile din Reşedinţa Patriarhală.

După săvârşirea slujbei Aghesmei celei Mari la Catedrala Patriarhală, soborul preoţilor slujitori şi cântăreţii de la Catedrala Patriarhală au mers la Reşedinţa Patriarhală.

Acolo, au fost întâmpinaţi de Patriarhul României care i-a binecuvântat şi a vorbit despre semnificaţiile sfinţirii caselor şi a oamenilor prin stropirea cu Agheasmă.

„Venirea cu apă sfinţită în Ajunul Botezului şi în ziua Botezului Domnului, ziua sărbătorii propriu zise, în casele oamenilor înseamnă o binecuvântare deosebită, dar şi o reamintire a faptului că noi suntem botezaţi. Apa sfinţită de la botez, numită sfinţirea cea mare a apei este o binecuvântare deosebită pentru că ea face legătura cu Botezul Domnului, dar şi cu botezul fiecărui creştin. În mod special noi sfinţim spaţiul unde trăim şi unde activăm. Aici este foarte important de remarcat faptul că un creştin ortodox nu închide pe Dumnezeu în Biserică şi se întâlneşte cu El doar atunci când merge la Biserică, ci el simte pe Hristos, simte prezenţa întregii Sfintei Treimi în toată viaţa lui şi în casa sa care se pune astfel în legătura cu biserica şi tot spaţiul activităţii sale”, a spus Preafericirea Sa.

Potrivit tradiţiei Bisericii Ortodoxe în această zi preoţii merg pe la casele credincioşilor, spre a vesti Botezul Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi pentru a le binecuvânta casele, ca şi pe ei înşişi, prin stropire cu Aghiasmă Mare.

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod