documente > Comunicate > Ambasadorul Greciei la Bucureşti în vizită la Patriarhia Română

Ambasadorul Greciei la Bucureşti în vizită la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit astăzi, 24 august 2016, la Reședința Patriarhală, vizita Excelenței Sale Domnul Grigorios Vassiloconstandakis, Ambasadorul Greciei în România.

 

În cadrul întrevederii, Excelența Sa a mulțumit Patriarhului României pentru buna colaborare și și-a exprimat încrederea că bunele relații dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă a Greciei vor continua.

 

Astăzi este ultima mea zi de misiune în România. În această seară voi zbura către Atena. Viitoarea mea misiune diplomatică va fi în Sofia, Bulgaria. Sunt bucuros că în această ultimă zi a mea în România am fost primit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care în cei trei ani și jumătate în care am fost ambasador al Greciei în România m-a primit de foarte multe ori. Doresc să mulțumesc foarte mult poporului român cu care am colaborat foarte bine. Îndeosebi, vreau să mulțumesc Bisericii Ortodoxe Române care m-a sprijinit și m-a ajutat pe durata mandatului meu în România, a spus Ambasadorul Greciei.

 

În încheiere, Excelența Sa și-a exprimat convingerea că Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă a Greciei vor colabora pentru binele creștinătății și al ortodoxiei.

 

DSC 6844-2

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod