galerie-foto-2015 > Decembrie > Ambasadorul Republicii Croația la București în vizită de prezentare la Patriarhia Română (16 decembrie 2015)

Ambasadorul Republicii Croația la București în vizită de prezentare la Patriarhia Română (16 decembrie 2015)

 

În ziua de 16 decembrie 2015, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa domnul Davor Vidiš, ambasadorul Republicii Croaţia la Bucureşti.

 

Domnul ambasador a mulţumit pentru primire şi a subliniat importanţa misiunii Bisericilor în păstrarea şi promovarea valorilor creştine în societatea europeană actuală. În acest context, Excelenţa Sa a apreciat rolul important al Bisericii Ortodoxe Române în societatea românească, fiind interesat de situaţia Bisericii Ortodoxe Române în timpul regimului comunist şi de activitatea acesteia după anul 1990.

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menţionat contextul dificil în care Biserica Ortodoxă Română a fost nevoită să îşi desfăşoare misiunea timp de aproape 50 de ani de comunism în România şi a prezentat diferite aspecte ale misiunii actuale a Bisericii. În acest sens, Patriarhul României a subliniat că una din priorităţile activităţii Bisericii Ortodoxe Române astăzi o reprezintă intensificarea operei sociale şi identificarea de soluţii pastoral–misionare adecvate la fenomene noi, precum emigrarea românilor în Occident şi crearea de comunităţi ortodoxe române în străinătate. Pe de altă parte, în România, numeroşi copii ai românilor plecaţi la muncă în străinătate sunt expuşi riscului abandonului şcolar.

 

În timpul întrevederii, Preafericirea Sa a evidenţiat importanţa dialogului în cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România, prin adoptarea de puncte de vedere comune şi cooperare practică în apărarea valorilor vieţii şi demnităţii umane, instituţiei familiei şi promovarea păcii sociale.

 

De asemenea, a fost menţionată posibilitatea organizării, în viitor, de pelerinaje la monumente religioase şi de artă din Croaţia.

 

Biroul de presă al Patriarhiei Române


 
Galerie foto:
Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod