arhiepiscopia-tArgovitei > INSTITUȚII ȘI ONG-URI SOCIAL - MEDICALE > Așezământul Ortodox Sf. Ștefan - Casa Martha

Așezământul Ortodox Sf. Ștefan - Casa Martha

Responsabil: Director Dobre Marian

Așezământul Ortodox Sf. Ștefan - Casa Martha a luat ființă din dorința de a sprijini recuperarea socio-medicală și comportamentală a tinerelor cu vârstă de peste 18 ani, care au părăsit sistemul de ocrotire socială al statului, cu probleme datorate neglijării parentale, abuzului fizic si psihic, situaţiei materiale precare, decesului părinţilor, delincvenţei juvenile etc.

Parohia Crevedia Lac, din Protoieria Titu, în colaborare cu Societatea Casa Martha din Elveția, a închiriat, în anul 2003, o reședință generoasă unde și astăzi sunt găzduite 6 tinere, cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani.

02 CasaMartaÎn cadrul așezământului, asistența medicală este asigurată de un cadru medical calificat. Suplimentar, există o colaborare cu medici de specialitate pentru tinerele cu probleme de sănătate deosebite (HIV, epilepsie, schizofrenie sau oligofrenie).

După 8 ani de activitate, prin așezământ au trecut 26 de tinere a căror viață s-a schimbat în bine, o parte din ele fiind acum căsătorite, altele fiind angajate, iar celelalte asistate permanent și îndrumate într-un cadru organizat, deprinzând îndeletniciri necesare traiului cotidian. Pentru integrarea profesională a tinerelor au fost oferite cursuri de croitorie, câteva dintre acestea primind locuri de muncă în cadrul unei fabrici de confecții cu care așezământul colaborează.

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod