arhiepiscopia-buzAului-i-vrancei > INSTITUȚII ȘI ONG-URI SOCIAL - MEDICALE > Așezământul pentru persoane vârstnice de la Năeni

Așezământul pentru persoane vârstnice de la Năeni

În anul 2011, în localitatea Năeni, jud. Buzău, a fost amenajat într-o clădire a Primăriei (fosta clădire a CAP) un așezământ cu o capacitate de 18 locuri destinat femeilor în vârstă, cu probleme sociale.
02 NaeniAsezamantul ofera urmatoarele servicii (autorizatie nr. 87471/4.10.2013): găzduire, asistență socială, asistență medicală, îngrijire personală, consiliere psihologică, consiliere spirituală, ergoterapie, arterapie, socializare și petrecere a timpului liber.
Cazarea se face în camere de două persoane. Așezământul dispune totodată de o capelă pentru slujbe și rugăciune, săli pentru activități recreative, sală de mese, camere comune.
Beneficiarele sunt încurajate să participe la activitățile din gospodărie, pe cât posibil. Așezământul, fiind așezat în mijlocul satului, are doar o mică grădină de flori și de legume, însă persoanele care locuiesc aici lucrează zi de zi în această grădină. Totodată, ele crează mici obiecte croșetate, oferite gratuit sau vândute pentru sume simbolice vizitatorilor sau cu prilejul unor evenimente organizate de Fundație.

Date de contact:

Adresa:loc. Naeni, jud. Buzau

Responsabil: Anisoara Samoila

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod