arhiepiscopia-buzAului-i-vrancei > INSTITUȚII ȘI ONG-URI SOCIAL - MEDICALE > Așezământul pentru persoane vârstnice Pietroasele

Așezământul pentru persoane vârstnice Pietroasele

Așezământul pentru persoane vârstnice din localitatea Pietroasele (autorizat nr.1413/23.03.2011) al Fundatiei Sfantul Sava de la Buzau a fost inaugurat în data de 10 februarie 2006, ziua prăznuirii Sfântului Haralambie, ocrotitorul acestui centru.

02 Pietroasele1Cele două clădiri ale aşezământului, terenul din jurul acestora de aproximativ 2 hectare şi anexa de zootehnie au fost achiziționate în parteneriat cu Agenţiea de Dezvoltare Regională Sud-Est şi Agenţia Europeană de Dezvoltare din Sicilia și cu sprijinul financiar al Parlamentului Siciliei (Assemblea Regionale).
Așezământul este destinat bărbaților vârstnici, cu probleme sociale care necesită permanent sau temporar supraveghere, asistare, îngrijire și tratament și care, din cauza unor probleme de natură economică, nu pot să își dezvolte propriile capacități și competențe pentru integrare socială.
Persoanele vârstnice primesc servicii de găzduire, asistenţă medicală, îngrijire personală, consiliere psihologică și spirituală, ergoterapie, servicii de integrare-reintegrare socială: asistență socială, socializare și petrecere a timpului liber.
Căminul este dotat cu camere de 2 persoane, sală de mese, sală comună, bibliotecă și capelă. În anul 2013, cu sprijinul bătrânilor care locuiesc în acest așezământ, a fost construit și un altar de vară.
Capacitatea de cazare a așezământului este de 25 de persoane. Majoritatea personalului de aici lucrează voluntar.

Date de contact:

Adresa: sat Saranga, Com. Pietroasele, jud. Buzau

Responsabil: Mihaela Cristescu

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod