Asociaţia ”Casiana”

Asociaţia Casiana vine în întâmpinarea copiilor și familiilor care trăiesc la limita subzistenţei în Deltă.

03 AsociatiaCasianaDin anul 2008, în colaborare cu Televiziunea Română, desfăşoară anual Campania umanitară Oamenii Deltei ce are următoarele obiective: identificarea şi ajutorarea copiilor de clasa a Vlll-a (din localităţile din Delta) care nu merg la liceu din cauza situației precare din familie, organizarea de tabere şi excursii pentru copiii izolaţi ai Deltei, sprijin pentru promovarea valorilor culturale şi tradiţionale ale etniilor conlocuitoare din Delta Dunării.

În scopul strângerii de fonduri au fost realizate expoziții tematice de fotografie, un teledon în cadrul galei Oamenii Deltei. Rezultatele au fost renovarea şi modernizarea dispensarului medical din Maliuc, renovarea şi dotarea cu material didactic a şcolii din localitatea Letea, achiziționarea unei șalupe care asigură transportul gratuit copiilor şcolari pe relaţiile Maliuc - Tulcea şi Luncaviţa – Tulcea.

 

De asemenea, Asociația Casiana a desfășurat acțiuni sociale prin care au fost donate articole de îmbrăcăminte/încălțăminte și alimente persoanelor izolate din Delta Dunarii, unor familii defavorizate din municipiul Tulcea și persoanelor instituționalizate din centrele sociale din municipiul Tulcea.

Totodată, a susținut financiar editarea și tipărirea lucrării "Cancerul. Golgota lumii moderne" și a organizat spectacolul „Lumini din cer”, cu participarea Coralei „Casiana”.


 

Date de contact:

 

 

Adresa: Str. Ivanov Dumitru, nr. 14, cod poștal 820242

Telefon: 0240/519301

E-mail: asociatiacasiana@yahoo.com

Responsabil: Preşedinte - Ispas Romeo Gabriel

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod