arhiepiscopia-tArgovitei > INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT > Asociaţia Centrul Diaconal Casa Creştină Târgovişte

Asociaţia Centrul Diaconal Casa Creştină Târgovişte

Responsabil: Secretar Executiv - Rada Adrian Cătălin

Asociaţia Centrul Diaconal Casa Creştină este o organizaţie cu caracter social filantropic şi cultural, înfiinţată în anul 2004. Asociaţia derulează proiecte ce vin în întâmpinarea persoanelor în situaţie de risc şi astfel promovează egalitatea şanselor, parteneriatul social, cooperarea interregională, accesul femeilor la orice formă de pregătire profesională, cât şi sprijinirea persoanelor defavorizate, inclusiv rromi.

04 AsccCasaCrestinaÎncepând cu anul 2011, Asociaţia a primit autorizare CNFPA pentru organizarea de cursuri de formare profesională pentru adulţi pentru calificarea Lucrător social. Pregătirea teoretică se desfăşoară în spațiul Centrului de Formare Profesională al Arhiepiscopiei Târgoviştei, iar pregătirea practică în cadrul serviciilor sociale ale D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa. Pentru realizarea formării profesionale sunt cooptați 4 formatori, licențiați în teologie, asistență socială sau psihologie, toţi fiind certificați ca formatori.

De asemenea, în cadrul Asociaţiei funcţionează Centrul de resurse pentru tineret, înfiinţat în anul 2009, printr-un program finanțat de Diakonisches Werk-EKD, prin Asociația Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom. Cei 50 de tineri care au beneficiat de serviciile centrului, au sprijinit activitățile sociale şi filantropice organizate de Asociație sau Centrul Eparhial.

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod