Atelierele Institutului Biblic

 

Atelierele Institutului Biblic

 

Sub conducerea și cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel, Sectorul Ateliere din cadrul Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române își desfășoară activitatea pentru confecționarea obiectelor de cult în cadrul următoarelor secții: Metale prețioase, Metale comune, Tâmplărie și Sculptură, Filigran, Pictură, Tămâie de la punctul de lucru din București; Croitorie și Cizelură, de la punctul de lucru de la Mănăstirea Pasărea și Țesătorie, Broderie, Tricotaje de la punctul de lucru de la Mănăstirea Țigănești.

 

Astfel LA ATELIERELE DIN BUCUREȘTI se realizează:
 
 
 • În secția Metale prețioase: candele cu postament și suspendate, cădelnițe, chivote, cruci pectorale și pentru binecuvântare, seturi de Sfinte Vase, icoane și coperți cizelate pentru Sf. Evanghelie, racle. Tot în această secție se realizează engolpioane, butoni pentru cămăși, ordine și cruci commemorative, diverse distincții.
 • În secția Metale comune: Seturi de Sf. Vase, coperți pentru Sfânta Evanghelie (presate, cizelate sau cu plăcuțe email), miruitoare, truse pentru botez (cizelate și gravate), căldărușe pentru aghiasma, cununii, cristelnițe și lucrări speciale cum ar fi icoane și racle pentru Sfinte Moaște și chivote solicitate de clienți. Tot în această secție se realizează medalii jubiliare, plachete commemorative, brelocuri personalizate. Obiectele din metal comun pot fi nichelate, argintate sau aurite, în acord cu solicitările clienților. În secțiile de metale obiectele se realizează prin presare, turnare, cizelură și gravură.
 • În Secția de Tâmplărie-Sculptură: iconostase, troite, cruci pentru Sfântul Altar, catapetesme și mobilier bisericesc (citelnițe, sfeșnice sculptate, axionițe, sintroane, străni pentru credincioși si altele), racle pentru Sf.Moaște, rame pentru icoane.
 • În Secția Filigran: Candele suspendate și cu postament, capete de baston arhieresc, seturi de sfinte vase, coperti de evanghelie – model special, cadelnițe și cruci pectorale.
 • În Secția de Pictură Bisericească: icoane pe lemn și pânză, chipuri de sfinți pentru icoane împărătești și broderii, steaguri pentru procesiuni, epitafe, cruci pictate pentru procesiune și pentru Sf.Altar.
 
LA ATELIERELE DE LA MĂNĂSTIREA PASĂREA se realizează :
 
 
 • În Secția de Croitorie: veșminte arhierești, preoțești și diaconești, seturi pentru Sfânta Masă și Proscomidie, dvere și Acoperăminte pentru Sfintele Moaște. În același atelier se realizează mantii arhierești și călugărești.
 • În Secția de Cizelură: racle din argint pentru Sfintele Moaște și Icoane relicvar de asemenea din argint. In aceeași secție se realizează ornamente din email pregătit la cald.
 • În Secția de Mitre: se realizează mitre arhierești.
 
LA ATELIERELE DE LA MĂNĂSTIREA ȚIGĂNEȘTI se realizează :
 
 
 • În Secția de Țesătorie: stofă bisericească din bumbac cu mătase și fir, reverende, rase și veste.
 • În Secția de Broderie: cruci pentru veșminte, icoane brodate cu chipuri pictate sau brodate, ciucuri cu fir metalic necesare ornării veșmintelor și acoperămintelor de altar, precum și alte lucrări de broderie manuală.
 • În Secția de Tricotaje: pulovere, veste, fulare și fesuri.  
 

 

Pentru detalii și comenzi vizitati www.atelierelepatriarhiei.ro
 

 

Consilier patriarhal coordonator: Arhimandrit Dionisie Constantin
 

 

Contact:
 
Institutul Biblic Atelierele din Bucuresti 
București, Sector 4 Șoseaua Olteniței, nr. 255
Persoane de contact:
Arhimandrit DIONISIE CONSTANTIN - Consilier patriarhal coordonator
Monah ANDREI NECHIFOR – Consilier patriarhal
 
Secretariat
 021 361.47.56 / 0731.036.759
 

Comenzi speciale
0729.555.002
atelierelepatriarhiei.comenzi@yahoo.com 


Magazinul "Daruri Sfinte"   

0723.242.900 / 021.361.47.79
vanzari.atelierelepatriarhiei@gmail.com
 
 
Atelierele de la Mănăstirea Pasărea
Com. Brănești, jud. Ilfov
Persoane de contact:
Șef de atelier Monahia TEOFANA CRISTACHE
Referent Monahia ISIDORA MARTIN
021 352.91.98 / 0729.555.001

Atelierele de la Mănăstirea Țigănești
Com. Ciolpani, jud. Ilfov
Persoane de contact:
Șef de atelier Monahia MACARIA APETREI
Referent Monahia NICODIMA COCUZ
021.266.82.85
tiganesti@atelierelepatriarhiei.ro

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod