documente > Comunicate > Binecuvântare patriarhală pentru pelerini ortodocşi din Orientul Mijlociu

Binecuvântare patriarhală pentru pelerini ortodocşi din Orientul Mijlociu

Patriarhul României a primit astăzi, 25 august 2016, vizita unui grup de pelerini din Orientul Mijlociu. Evenimentul s-a desfăşurat în Salonul Sfinților Români din cadrul Reşedinţei Patriarhale. Pelerinii au fost însoţiţi de Preasfințitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum şi Vicar Patriarhal (Patriarhia Antiohiei).

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat îngrijorarea și solidaritatea față de situația creștinilor din Siria:

 

Regretăm faptul că există război în Siria, există o mulţime de creştini care au plecat de acolo din cauza războiului şi foarte mulţi au fost persecutaţi. Noi ne rugăm ca să se instaureze pacea şi mulţi dintre cei care au plecat să revină deoarece acolo este creştinismul cel mai vechi, cel mai apostolic. Ne bucurăm că dumneavoastră, în aceste zile, aţi vizitat multe locuri sfinte după cum pelerini de-ai noştri, în pelerinajele pe care le organizează Patriarhia Română, au vizitat locuri sfinte în Ţara Sfântă şi din ţările din răsărit până în Egipt. Când va înceta războiul dorim să organizăm pelerinaje şi în Siria.

 

Pelerinajul efectuat de credincioşii din Patriarhia Antiohiei a fost dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

 

Este al doilea grup care a efectuat acest pelerinaj pe urmele Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Pelerinii sunt din Iordania, Siria şi Liban. Am început acest pelerinaj cu vizitarea tuturor aşezămintelor brâncoveneşti din ţară, a spus Preasfinţa Sa.

 

În deschiderea evenimentului, pelerinii au vizitat Muzeul din cadrul Reşedinţei Patriarhale.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod