galerie-foto-2015 > Mai > Binecuvântare pentru consilierii sociali eparhiali din ţară (8 mai 2015)

Binecuvântare pentru consilierii sociali eparhiali din ţară (8 mai 2015)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit, astăzi, 8 mai 2015, la Reşedinţa Patriarhală, consilierii sociali eparhiali din întreaga țară.  

 

Patriarhul României i-a binecuvântat şi le-a vorbit despre responsabilitatea pe care trebuie să o aibă pentru aproapele aflat în suferință: „De la început, orice lucrare, orice program social-filantropic, trebuie să aibă şi un caracter moral, educaţional. Cei care sunt beneficiari trebuie învăţaţi să mulţumească. Trebuie să îi învăţăm pe cei ajutoraţi să mulţumească lui Dumnezeu, să mulţumească sponsorilor şi celor care au lucrat. La rândul lor, din puţinul lor şi din puţina energie care a mai rămas să ajute şi ei pe alţii. Atunci este o lucrare filantropică cu adevărat creştin-ortodoxă când are şi o dimensiune educaţională. Lucrarea trebuie să fie calitativă şi să fie folosită ca beneficiarii să devină şi ei câtuşi de puţin lucrători ai operei social filantropice. Dacă nu pot prin daruri materiale, cel puţin printr-un sfat bun şi prin rugăciune”.  

 

La final întâlnirii ei au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel mai multe cărţi.  

 

Consilierii sociali eparhiali se află zilele acestea la Bucureşti cu ocazia întrunirii în cadrul Adunării generale a Federației Filantropia. Ei au discutat despre strategiile de implementare de noi proiecte. Mai multe informaţii a oferit pentru Radio TRINITAS Părintele consilier patriarhal Dorel-Nicolae Moțoc, secretarul general al Federației Filantropia: „S-au discutat o serie de lucruri legate de situaţia actuală a Federaţiei Filantropia, de proiectele de viitor pe care Federaţia, în parteneriat cu membrii şi eparhiile, doreşte să le dezvolte. De asemenea, s-a discutat despre orientările pe care eparhiile şi le-au făcut cu privire la viitoare programare, 2014-2020, în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene structurale şi de investiţii. Au existat şi discuţii foarte lămuritoare cu privire la vizibilitatea lucrării social-filantropice, fiind efectiv încântaţi de lucrarea părintelui consilier împreună cu colegii din cadrul sectorului legată de harta interactivă şi tot ceea ce s-a realizat până acum”.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod