documente > Documente principale > Biserica Ortodoxă Română contribuie la renovarea școlilor

Biserica Ortodoxă Română contribuie la renovarea școlilor

Întrucât în România există numeroase școli care au nevoie urgentă de sprijin în renovarea și dotarea materială pentru desfășurarea în condiții firești a orelor de curs, Biserica Ortodoxă Română se implică în rezolvarea acestei dificile situații.

 

Astfel, la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, Permanența Consiliului Național Bisericesc, în ședința sa de joi 15.09.2016, a recomandat tuturor eparhiilor din Patriarhia Română să contribuie concret, prin intermediul protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor, în cooperare cu Primăriile locale și cu Inspectoratele Școlare, cu materiale de construcție, muncă voluntară și sprijin financiar, la renovarea și dotarea școlilor care nu pot funcționa actualmente în mod normal.

Patriarhia Română va fi informată în mod curent de către Centrele eparhiale cu privire la ritmul și natura sprijinului acordat acestor școli.

Biserica Ortodoxă Română va continua să contribuie, prin ajutorul pe care îl poate oferi, la rezolvarea problemelor cu care se confruntă Școala românească azi.

 Biroul de Presă al Patriarhiei Române

 

DJI 0213 1

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod