arhiepiscopia-buzAului-i-vrancei > PROGRAME SOCIALE PENTRU COPII ȘI TINERI > Campusul pentru copii "Sfântul Sava" din Bisoca

Campusul pentru copii "Sfântul Sava" din Bisoca

În anul 1995, Fundația "Sfântul Sava" a înființat în localitatea Bisoca un campus pentru copii, pe un teren oferit de Primăria din Bisoca. Apărut din dorința de a oferi un loc unde copiii beneficiari ai Fundației să se poată bucura de o vacanță, campusul s-a dezvoltat treptat, ajungând în prezent să poată asigura cazarea pentru cca. 70-80 de copii pe serie.
05 BisocaCampusul cuprinde două spații rezidențiale, construite de Fundație - două pavilioane cu etaj, pentru cazarea copiilor și a voluntarilor, având în mijloc o biserică de lemn, în stil maramureșean, cu hramul Sf. Ioachim și Ana (9 septembrie). Pe exteriorul Bisericuţei se află pictată pe frescă toată istoria poporului şi a spiritualităţii româneşti, într-un mod asemănător mănăstirii Voroneţ.
În anul 2012 a fost anexat și un foișor din lemn, în cadrul căruia sunt organizate activități recreative și de socializare.
Campusul se află la o altitudine de 1000 m, între două mănăstiri istorice: Poiana Mărului şi Găvanu. "Muntele cu sare", "Masa lui Bucur" şi "Muzeul satului" sunt alte atracții ale zonei.
Campusul este deschis de la începutul lunii iunie până la jumătatea05 bisoca1 lunii septembrie. Pe parcursul unui an, numărul copiilor care participă la tabără se ridică la peste 1500. Printre beneficiari s-au numărat de-a lungul timpului centrele de plasament din Buzău, elevii școlilor speciale ș.a. Pe lângă grupurile din țara noastră, aici sunt cazați tineri din Republica Moldova, Ucraina, Iugoslavia, Elveţia, Belgia etc.
Programul unei tabere constă în excursii în natură, lectură, concursuri pe teme de creație, educație, spiritualitate, participare la slujbele religioase, audieri muzicale. De-a lungul anilor aici au fost organizate şi tabere tematice, precum Tabăra Națională de Limba și Literatura Română. Supravegherea copiilor, bucătăria și organizarea activităților pentru aceștia sunt asigurate de voluntari din România sau din străinătate.
Pe terenul campusului au fost aduse, ca elemente de atracție, un avion militar (MIG 24) și o navă de dimensiuni reduse, dezafectate de armată.

Date de contact:

Adresa: Bisoca, jud. Buzau

Responsabil: Dl.Ionut Vuta

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod