Centrul de zi "Sf. Marina"

Centrul de zi "Sf. Marina" al Fundației Solidaritate si Speranta oferă asistenţă şi suport psiho/socio/educativ pentru copiii aflaţi în dificultate şi familiile acestora.
La înfiinţare, Centrul avea 8 beneficiari. În urmatorii ani, până în anul 2011 Centrul de zi pentru copii Sfanta Marina a avut un număr mediu lunar de 25 de beneficiari directi si familiile acestora. În prezent, Centrul are 34 de beneficiari cu vârste cuprinse între 7 – 13 ani.
04 CentrulSfMarinaActivitățile centrului de zi sunt orientate spre dezvoltarea capacităților copilului și ale părinților săi pentru depășirea situațiilor care ar putea determina separarea copilului de familia sa, sau pentru depășirea crizei determinate de separare și pentru creșterea calității vieții acestora, în ansamblu.

În anul 2013 activităţile desfăşurate în cadrul Centrul de zi pentru copii Sfânta Marina au venit ca o continuare a îndeplinirii scopului stabilit iniţial, respectiv acela de a veni în sprijinul copiilor care provin din familii defavorizate aflate pe raza municipiului Iaşi și care se află în situații de risc.

Astfel, Centrul de zi pentru copii Sfânta Marina a asigurat pe timpul zilei activităţi de îngrijire, educaţie, recreere şi socializare predomină violența domestică precum si copii care se află în situații de risc din municipiul Iaşi.

Copiii beneficiarii sunt copii provenind din familii defavorizate, familii plecate la muncă în străinătate, familii monoparentale, familii în care, asigurarea necesarului caloric şi proteic adecvat vârstei, consiliere, informare, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă pentru un număr de 34 de copii zilnic, cât şi activităţi de sprijin, consiliere şi educare pentru părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor.

Date de contact:

Adresa: Str. Costache Negri nr. 48

Responsabil: Dl Isaicu Lucian

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod