galerie-foto-2015 > Decembrie > Colindători la Patriarhul României (22 decembrie 2015)

Colindători la Patriarhul României (22 decembrie 2015)

Patriarhul României a fost colindat în seara zilei de 21 decembrie 2015, de tinerii din Asociația Studenți pentru viață și de Corul Pelerinul al Centrului de Pelerinaje Basilica Travel. Evenimentul a avut loc în Muzeul Patriarhilor din Reşedinţa Patriarhală.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe tinerii studenți pentru activitățile organizate pentru susținerea vieții și a familiei tradiționale.

„Vă felicităm pentru activitatea dumneavoastră de promovare a darului sfânt al vieţii, a familiei tradiţionale şi de transmitere a binecuvântării lui Dumnezeu pentru neamul omenesc, pentru umanitatea întreagă. Apreciem activitatea dumneavoastră şi râvna dumneavoastră tinerească şi, în acelaşi timp, înţelepciunea de a transmite şi altor tineri sensul binecuvântat al vieţii”, a spus Preafericirea Sa.

După ce a fost colindat de Corul Centrului de Pelerinaj Basilica Travel, Preafericirea Sa a vorbit despre importanța organizării de pelerinaje și i-a încurajat pe angajații Centrului în activitatea misionară.

„Avem aici nu doar oameni care cântă frumos, ci şi care explică frumos credinţa ortodoxă în raport cu locurile sfinte. Aceste pelerinaje sunt foarte importante, ele nu reprezintă un simplu turism, ci sunt momente de întărire a credinţei şi de cunoaştere a locurilor sfinte. Mulţi oameni în viaţa lor au auzit la Biserică despre Ierusalim, despre Marea Galileii, despre Tabor, dar nu au văzut cu ochii lor şi nu au călcat cu piciorul lor acele locuri sfinte şi iată acum au această ocazie deosebită. De aceea, numele grupului vostru coral este «Pelerinul», de la pelerinaje”, a spus Preafericirea Sa.

La final, colindătorii au primit daruri din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române.

 

Corul Pelerinul al Centrului de Pelerinaje Basilica Travel

 

Galerie foto:

 

Asociația Studenți pentru viață

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod