documente > Comunicate > Conferinţa „Unitate dogmatică și specific național în pictura bisericească”

Conferinţa „Unitate dogmatică și specific național în pictura bisericească”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a deschis astăzi, 12 mai 2016, lucrările Conferinţei Naționale „Unitate dogmatică și specific național în pictura bisericească”. Evenimentul se desfăşoară la Palatul Patriarhiei. Cea de a IV-a ediție are ca temă Continuite şi noutate în arta religioasă, pe marginea căreia vor susţine referate arhitecţi, istorici de artă, pictori, restauratori, ucenici şi studenţi din ţară.

 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj intitulat Continuite şi noutate în arta religioasă și le-a spus participanților că Tradiţia nu este o simplă repetiţie, ci este o fidelitate reînnoită.

„Ne bucurăm că aţi răspuns chemării şi vă dorim lucrări binecuvântate şi folositoare. Să transmiteţi prin artă bucuria credinţei, bucuria comuniunii, bucuria tradiţiei, continuităţii şi noutăţii ca dinamică a tradiţiei. Tradiţia nu este o simplă repetiţie, ci este o fidelitate reînnoită. Este un proces dinamic, dar păstrând identitatea spirituală aşa cum un om creşte, se dezvoltă, dar e conştiinţa că e una şi aceeaşi persoană în toate vârstele”, a subliniat Preafericirea Sa.

Evenimentul a continuat cu vernisajul unei expoziții în care au fost expuse 20 de postere prin intermediul cărora se prezintă activitatea Comisiei de Pictură Bisericească și importanţa artei religioase în spațiul contemporan.

Lucrările conferinței se vor încheia mâine, 13 mai 2016.

Foto: Ziarul Lumina

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod