documente > Comunicate > Delegațiile Patriarhiilor României, Antiohiei și Georgiei, la Râmnicu-Vâlcea

Delegațiile Patriarhiilor României, Antiohiei și Georgiei, la Râmnicu-Vâlcea

Delegațiile Patriarhiilor României, Antiohiei și Georgiei au fost întâmpinate în seara zilei de 27 septembrie 2016 la Râmnicu Vâlcea. Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe și reprezentanții Patriarhiei Georgiei au fost primiți la Catedrala Arhiepiscopală de ierarhii din Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, împreună cu autoritățile locale și credincioși veniți din toată țara în pelerinaj încă de ieri.

 

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat o slujbă de Te Deum și un Polihroniu.

În cuvântul de bun venit, Mitropolitul Olteniei a exprimat emoția primirii oaspeților străini.

La rândul său, Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, a mulțumit pentru primire și i-a rugat pe credincioși să se roage pentru frații lor din Siria aflați în război.

La final, Patriarhul României a dăruit Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea o Cruce ca semn de binecuvântare.

Ierarhii sfințesc miercuri, 28 septembrie 2016, biserica MănăstiriiAntimdin oraşul Râmnicu-Vâlcea. Cu acest prilej, se va oficia Sfânta Liturghie și va avea loc proclamarea canonizării Sfinţilor Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Stânişoara şi aSfinţilor Cuvioşi Daniil şi Misail de la Turnu (canonizaţi de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în şedinţa sa de lucru din 25 februarie 2016).

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod