documente > Comunicate > Şedinţa de lucru a Sfântului Sinod

Şedinţa de lucru a Sfântului Sinod

 

La Reşedinţa Patriarhală se desfăşoară, în aceste momente, şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrunirea se desfăşoară sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

Canonizarea a patru cuvioşi români

În deschiderea lucrărilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a anunţat că, în cadrul şedinţei de astăzi, cuvioșii Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu, precum şi cuvioșii Neofit și Meletie de la Mănăstirea Stănișoara, din Arhiepiscopia Râmnicului, vor fi trecuţi în rândul sfinţilor.  

„Este o bucurie mare pentru că aceşti sfinţi cuvioşi nevoitori au sfinţit cu rugăciunile şi nevoinţele lor pământul Ţării Româneşti în aceea zonă”, a subliniat Patriarhul României.

Proclamarea canonizării va avea loc la Râmnic, în luna septembrie 2016.

Educația religioasă a tineretului creștin ortodox

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi este Educația religioasă a tineretului creștin ortodox.  

Acest aspect se reflectă şi în preocuparea permanentă a Patriarhiei şi a Sfântului Sinod de a îmbunătăţi programele, manualele şi abordarea pastorală a tinerilor”, a precizat Preafericirea Sa.

Atenție specială îndreptată către diaspora română

„O atenție specială va fi îndreptată spre diaspora română căreia”, a spus Patriarhul României, „trebuie acordată o responsabilitate deosebită”.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mărturisit că existăperspective de înfiinţare de noi Eparhii în Occident” şi a evidenţiat faptul că diaspora românească, „fenomen nou în forma aceasta atât de numeroasă”, are multe repercusiuni negative în ţară deoarece „numărul înmormântărilor este mai mare decât numărul botezurilor, pe când în diaspora numărul botezurilor este de trei ori mai mare decât numărul înmormântărilor, pentru că acolo majoritatea sunt tineri”.

***

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate și este compus din toți ierarhii în funcție.


 
Galerie foto:
Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod