galerie-foto-2014 > Mai > Şedinţă de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (22 mai 2014)

Şedinţă de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (22 mai 2014)

 

La Reşedinţa Patriarhală are loc astăzi, 22 mai 2014, şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

 

În prima parte a şedinţei sinodale va avea loc alegerea noului ierarh titular în scaunul vacant de Arhiepiscop al Râmnicului în urma trecerii la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscopul Gherasim al Râmnicului. În continuare, membrii Sfântului Sinod vor analiza diferite teme privind actualitatea bisericească de la ultima şedinţă a Sfântului Sinod care a avut loc în luna februarie 2014.

 

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toţi mitropoliţii, arhiepiscopii, episcopii eparhioţi, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari şi arhiereii vicari în funcţiune. Sfântul Sinod se întruneşte anual în cel puţin două şedinţe de lucru în perioadele de primăvară şi toamnă, iar în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod