Emisiunea ORA DE RELIGIE

EMISIUNEA ORA DE RELIGIE

Biserica Ortodoxă Română susține permanent o educație completă și de calitate pentru copiii și pentru tinerii țării noastre. De aceea, în contextul în care toate unitățile de învățământ au fost închise din cauza pandemiei de COVID - 19, Patriarhia Română oferă elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina școlară Religie, parte a trunchiului comun în Planurile-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, prin intermediul emisiunii Ora de Religie, realizată de Trinitas TV, cu sprijinul Sectorului teologic-educațional al Administrației Patriarhale.

Emisiunea Ora de Religie a debutat în ziua de 25 martie 2020, la sărbătoarea Bunei Vestiri și continuă până la sfârșitul anului școlar 2019-2020. Emisiunea se difuzează în fiecare zi de miercuri, de la ora 12.00 și apoi, în reluare, în zilele următoare, de la aceeași oră.

Activitățile difuzate în cadrul acestei emisiuni sunt organizate pe cele trei niveluri de învățământ (primar, gimnazial și liceal), câte 20 de minute/nivel, în total o oră/săptămână. Aceste activități au rol complementar orei de Religie din școală, prin faptul că transmit elevilor telespectatori o serie de cunoștințe, atitudini și valori consonante cu acele competențe pe care le propun programele școlare pentru disciplina Religie.

Profesorii de Religie care susțin aceste activități sunt cadre didactice, apreciate în București, cu experiență ca metodiști sau ca autori de manuale școlare: Învățământ primar – pr. prof. Ovidiu Balahura, de la Școala Gimnazială Nr. 27, prof. Mirela Șova, de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu; Învățământ gimnazial – prof. Julieta Mihăilescu, de la Școala Gimnazială Maica Domnului, prof. Dragoș Ioniță, de la Școala Gimnazială Nr. 77; Învățământ liceal – pr. prof. Valentin Temeș, de la Liceul Teoretic George Călinescu, prof. Elena Bălan, de la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița.

Profesorii prezentatori abordează teme sau aspecte complementare conținuturilor cuprinse în Programele școlare la disciplina Religie, desfășurătorul fiecărei emisiuni fiind finalizat prin implicarea Comisiei Patriarhiei Române pentru Curriculumul Disciplinei Școlare Religie.

Emisiunea poate fi urmărită în reluare și pe canalul youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=ZFiOnadCmGs.

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod