documente > Comunicate > Festivalul-Concurs „Lăudați pe Domnul!”: Premiul I la Secţiunea Compoziţie muzicală a fost câştigat de conf. univ. dr. Marcu Șerban

Festivalul-Concurs „Lăudați pe Domnul!”: Premiul I la Secţiunea Compoziţie muzicală a fost câştigat de conf. univ. dr. Marcu Șerban

Joi, 6 octombrie 2016, au fost desemnaţi căştigătorii Secțiunii B (Compoziție muzicală) a Festivalului-Concurs Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul!”, ediția a IX-a, 2016. Premiul I a fost acordat dl. conf univ. dr. Marcu Șerban, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, informează Sectorul Teologic Educaţional al Patriarhiei Române.

 

În ziua de joi, 6 octombrie 2016, la Centrul Cultural-Social „Sfântul Nectarie de la Eghina” al Mănăstirii Radu Vodă din București a avut loc întrunirea juriului Secțiunii B (Compoziție muzicală) din cadrul Festivalului-Concurs Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul!”, ediția a IX-a, 2016.

 

Au fost evaluate lucrări a opt compozitori de muzică din cuprinsul Patriarhiei Române. Fiecare concurent a compus două piese muzicale, pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella sau cu instrumente neacordabile (exemple – toacă, clopot, trianglu etc.), fiecare piesă având titlu, text, melodie şi formă la alegerea compozitorilor:

  • un colind religios românesc (s-a specificat sursa de inspiraţie – proprie/colecţie muzicală/zonă geografică);
  • o piesă românească de inspiraţie folclorică.

 

Câștigătorii Secțiunii B (Compoziție muzicală) sunt:       

 

  • Premiul I: dl. conf univ. dr. Marcu Șerban, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca;
  • Premiul al II-lea: arhid. prof. dr. Ștefan Constantin-Răzvan, de la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București;
  • Premiul al III-lea: dl. drd. Murariu Alexandru-Ștefan, de la  Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca;
  • Mențiune: dl prof. dr. Alexandrescu Horațiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei” din Constanța.

 

Ceilalți compozitori participanți la Secțiunea B (Compoziție muzicală) sunt:

 

  • Pr. dr. Diaconu George, de la Parohia Valea Cheii, Tisa și Gurguiata, din județul Vâlcea;
  • Pr. lect. univ. dr. Mazilița Adrian-Cristian, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova;
  • D-l Mantaroșie Aurel, de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov;
  • D-l Rusu Mihai, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Compozitorii clasați pe primele 4 locuri vor fi premiați în cadrul spectacolului-concurs ce se va desfăşura la Palatul Patriarhiei – Aula Magna „Teoctist Patriarhul”, în ziua de 27 octombrie 2016. Lucrările câștigătoare vor fi publicate în reviste centrale bisericești și pe site-ul www.patriarhia.ro.

 

Ceilalți participanți la concurs vor primi, prin poștă, diplome de participare.

Concurs1

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod