documente > Comunicate > Festivitatea de absolvire a studenților Facultății de Teologie Ortodoxă din București

Festivitatea de absolvire a studenților Facultății de Teologie Ortodoxă din București

Studenții licențiați ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București au depus astăzi, 27 iunie 2016, jurământul de fidelitate față de Biserica Ortodoxă Română.

 

Ziua a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu Te Deum-ul oficiat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, în Catedrala „Sfântul Spiridon – Nou”. La ceremonie a participat și pro-rectorul Universității din București, profesorul Romiță Iucu.

Manifestările au continuat la Palatul Patriarhiei, unde, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a desfășurat cursul festiv al studenților Facultății de Teologie Ortodoxă, la încheierea studiilor universitare de licență.

Patriarhul României i-a încurajat pe proaspeții licențiați spunând că ei reprezintă daruri pentru Biserică și pentru societate.

 

Ne bucurăm că avem în față tineri harnici și evlavioși, plini de zel misionar, de iubire față de Hristos și față de Biserica Sa. Avem speranța că aceste daruri pe care Dumnezeu le-a dat Bisericii prin acești tineri să fie cultivate și să devină roditoare în ogorul misionar al Bisericii. Dacă reținem conform studiilor teologice că esența Evangheliei și a credinței creștine este iubirea față de Dumnezeu care se arată în rugăciune și iubirea față de semeni care se arată în fapte bune, atunci Evanghelia iubirii milostive devine conținutul oricărei misiuni, fie că este vorba de slujitorii Sfintelor Altare, de profesori sau profesoare de Religie sau de cei care vor lucra în Biserică prin arta sacră arătând vizual și muzical ceea ce este profunzime și valoare eternă a Ortodoxiei, a spus Preafericirea Sa.

Galerie foto:

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod