arhiepiscopia-buzAului-i-vrancei > INSTITUȚII ȘI ORGANIZAȚII SOCIAL-FILANTROPICE > Fundația pentru copii "Sfântul Sava de la Buzău"

Fundația pentru copii "Sfântul Sava de la Buzău"

Fundația pentru copii "Sf.Sava de la Buzău" poartă numele parohiei în cadrul căreia funcționează din anul 1993. Simultan, fundaţia activează  în plan social, cultural şi misionar. Din punct de vedere social, Fundația "Sf.Sava de la Buzău" are următoarele proiecte sociale în plină desfăşurare: 1. o cantină socială cu 100 locuri; 2. trei cămine de bătrâni: unul în localitatea Câmpeni, județul Buzău; unul în localitatea Ulmeni, județul Buzău şi altul în localitatea Năeni, județul Buzău. Fiecare cămin are câte 20 locuri. 3. două campusuri pentru tineri pe timpul vacanțelor: unul la Bisoca, cu 60 de locuri şi unul în Delta Dunării, la Maliuc, cu 40 de locuri. Anual în cele două tabere se perindă în jur de 2.000 persoane, pe care le găzduim gratuit. 4. două centre de zi: unul în Buzău cu 25 de locuri şi unul la Bisoca, cu 25 locuri; 5. un centru "Violența în familie" cu opt paturi.

03 FundatiaSfSavaDin punct de vedere cultural, Fundația "Sf. Sava de la Buzău" are: 1. o Bibliotecă de carte religioasă "Dionisie Romano", cu statut de bibliotecă publică, în parteneriat cu Biblioteca Județeană "Vasile Voiculescu" din Buzău; 2. o şcoală de recalificare în meseriile: croitorie şi tâmplărie; 3. ținem cursuri de igienă şi de cruce roşie; 4. avem un atelier de pictură: iconografie ortodoxă.

Din punct de vedere misionar, Fundația "Sf.Sava de la Buzău" are ca menire apropierea copiilor şi a tinerilor de Biserica Ortodoxă, despre care marele poet național Mihai Eminescu spunea că: "biserica este maica neamului românesc", şi, totodată, de a insufla copiilor iubirea de Dumnezeu, de oameni, de frumos, de flori şi de pământul țării noastre, Dacia. Totodată, Fundația "Sf. Sava de la Buzău" promovează îndatoririle copiilor față de părinți şi apără drepturile copiilor indiferent de etnie, religie, stare socială.

Responsabil: preşedinte - Pr. Mihail Milea

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod