arhiepiscopia-bucureStilor > INSTITUȚII ȘI ORGANIZAȚII SOCIAL-FILANTROPICE > Fundaţia "Sfânta Macrina" - Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru copii în dificultate - A.R.M.S.

Fundaţia "Sfânta Macrina" - Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru copii în dificultate - A.R.M.S.

Responsabil: Director Executiv – Pr. Cazacu Gabriel

 Fundaţia Sfânta Macrina a fost înfiinţată în anul 1996, având ca principal scop combaterea şi prevenirea cauzelor care generează fenomenul copiii străzii.

După o perioadă de intervenţie directă, în stradă, a fost înfiinţat Centrul de zi pentru copiii străzii. În prezent aproximativ 60 de copii beneficiază zilnic de serviciile: o masă caldă, asistenţă şi consiliere socială, psihologică şi pastorală, ajutor la efectuarea temelor, activităţi artistice şi sportive.

În anul 1998 a fost inaugurat Centrul de plasament, cu o capacitate de 10 locuri, urmărindu-se o intervenţie complexă şi o facilitare a integrării sociale, şcolare şi familiale a copiilor proveniţi din stradă. Din 2001 capacitatea de cazare a crescut la 22 de locuri.

În 1999, a fost demarat Programul de integrare socio-profesionala pentru tineri. A început cu activităţi de consiliere şi formare profesionala şi sprijin în găsirea unui loc de munca. Mai târziu, s-a reuşit achiziţionarea a două apartamente pentru beneficiarii acestui program, pentru ca astfel să se ofere sprijinul potrivit în vederea deprinderii de abilităţi pentru o viaţă independentă.

 

In intervalul 2010-2013 s-a desfășurat un program de prevenire a abandonului şcolar. Programul, numit "O şansă europeană pentru copiii români", derulat în parteneriat cu alte 5 ONG-uri a fost finanţat din FSE prin POSDRU. Până la încheierea programului, în 2013, un număr de 800 de copii aflaţi în situaţie de risc crescut de abandon şcolar, împreună cu părinţii sau aparţinătorii lor, au beneficiat de asistenţă specifică. 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod