arhiepiscopia-dunarii-de-jos > INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT > Grădiniţa „Familia”, Brăila

Grădiniţa „Familia”, Brăila

În anul 2001, pe data de 1 octombrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian, a luat fiinţă Grădiniţa "Familia", prin încheierea unui protocol de colaborare între Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

04 GradiFamiliaGrădiniţa are 2 grupe de copii: mica-mijlocie si mare-pregătitoare, programul grupelor respective fiind cel prelungit, de 8 ore.

Beneficiarii acestei instituţii sunt 43 de copii care provin din familii monoparentale, din familii de romi, copii luaţi in plasament, copii lăsaţi in grija rudelor cu părinţi plecaţi în străinătate, copii cu dizabilităţi, cu posibilităţi financiare reduse, dar şi copii din familii fără probleme sociale.

Instituţia are un număr de 6 salariaţi, respectiv trei educatoare, un asistent social, un bucătar şi o femeie de serviciu, la care se adaugă numeroşi voluntari care sprijină activităţile desfăşurate.  Edificiul dispune şi de o cantină în care copiii iau micul dejun şi prânzul.

    Toţi copiii din cadrul acestei grădiniţe beneficiază şi de asistenţă medicală oferită prin intermediul cabinetului medical parohial, cu sprijinul medicilor voluntari şi prin suportul financiar oferit de parohie. 

Responsabil:  pr. Cătălin Hurmuzache - coordonator

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod