arhiepiscopia-dunarii-de-jos > INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT > Grădiniţa „Sfinții Împăraţi” , Ireasca

Grădiniţa „Sfinții Împăraţi” , Ireasca

Grădiniţa parohială Sfinţii Împăraţi din localitatea Ireasca, judeţul Galaţi, a fost înfiinţată în anul 2002, la iniţiativa preotului Emilian Gotu, cu binecuvîntarea chiriarhului locului,  având de asemenea şi acceptul de funcţionare din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

 

Beneficiarii acestui aşezământ socio-educaţional sunt  copiii de vârstă preşcolară din localitatea Ireasca.

 

La început, dotările grădiniţei au fost modeste, însă în anul 2006 s-a obţinut o linie de finanţare prin OIM Romania, care a avut ca obiectiv dotarea corespunzătoare a acestei grădiniţe.

 

04 GradinitaSfImparati 1

Obiectivul principal al acestei grădiniţe este  acela de a ajuta toţi copii de vârstă preşcolară din localitatea Ireasca, să beneficieze de servicii sociale şi de educaţie în conformitate cu cerinţele şcolare actuale, dar şi cu specificul asigurarii unei minime educaţii religioase: inceperea şi închiderea  programului cu rugăciunea –Tatăl nostru, la marile sărbători creştine din cursul anului participarea împreună cu doamna educatoare la Sfânta Liturghie şi  împărtăşirea copiilor.

 

În anul şcolar 2012-2013, beneficiarii sunt 14 copii cu vârste între 3‑7 ani, care frecventează zilnic grădiniţa cu program normal (8‑12)

 

Activităţile educaţionale se desfă­şoară conform programei şcolare, la care se adaugă activităţile cu specific religios, prin participarea şi implicarea pc. pr. paroh, prin programul „Hristos împărtăşit copiilor“.

 

  

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod