galerie-foto-2015 > Decembrie > Hramul Bisericii „Sfântul Nicolae” – Ghica din București (6 decembrie 2015)

Hramul Bisericii „Sfântul Nicolae” – Ghica din București (6 decembrie 2015)

 

Biserica Ortodoxă Română sărbătorește astăzi, 06 decembrie 2015, pe Sfântul Ierarh Nicolae. În această zi, Biserica „Sfântul Nicolae” - Ghica, paraclis universitar, din București, care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Nicolae, și-a serbat hramul.

 

La Sfânta Liturghie oficiată de preoții bisericii a fost prezent și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care la final a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat că Sfântul Ierarh Nicolae reprezintă un model de milostenie și smerenie.

 

Sfântul Nicolae este sfântul poate cel mai popular în Biserica Răsăritului și a Apusului. Este sfântul cel mai îndrăgit de copii, dar și de oamenii adulți. El s-a născut în cetatea Patara din Asia Mică în a doua parte a secolului al III-lea și a trăit în prima parte a secolului al IV-lea până în anul 345. Părinții lui, Teofan și Nona, au murit de timpuriu din cauza unei molime, iar unchiul său, Episcopul Nicolae al Patarei a fost cel care l-a crescut în virtuți, în pregătirea necesară pentru a sluji Biserica. La vârsta potrivită unchiul său l-a rânduit între clericii bisericii și l-a hirotonit preot. Mai târziu, Sfântul Nicolae a devenit episcop în Mira Lichiei. El a fost un luptător în apărarea credinței, în timpul persecuțiilor împăraților păgâni romani care persecutau Biserica și a fost întemnițat. El a fost eliberat din închisoare când a ajuns împărat al romanilor Sfântul Constantin cel Mare”, a spus Preafericirea Sa.


 
Galerie foto:
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod