documente > Comunicate > Inaugurarea Studioului Radio Trinitas și a Biroului de pelerinaje Basilica Travel – Sibiu

Inaugurarea Studioului Radio Trinitas și a Biroului de pelerinaje Basilica Travel – Sibiu

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României efectuează, în perioada 4-5 octombrie 2014, o vizită pastorală în Arhiepiscopia Sibiului. Astăzi, 4 octombrie, la sosirea pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, dar și de numeroase oficialități.

 

Inaugurarea Studioului local Radio Trinitas și a Biroului de pelerinaje Basilica Travel

 

De la ora 11:30 a avut loc inaugurarea oficială şi sfinţirea Studioului local Radio Trinitas și a Biroului de pelerinaje Basilica Travel – Sibiu. Slujba de sfințire a fost oficiată de către Patriarhul României, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu Mitropolitul Ardealului și a autorităților locale, potrivit Radio TRINITAS.

 

Radioul, Televiziunea, Cotidianul sunt astăzi mijloace misionare

 

La final, în cuvântul Său, Preafericirea Sa a prezenta importanța misionară a mijloacelor de informare ale Patriarhiei Române.

 

„Am sfințit aici spațiile pentru un punct de lucru al Biroului pentru pelerinaj al Patriarhiei Române și de asemenea un studio al Radioului și Televiziunii TRINITAS ale Patriarhiei Române în care însă vor fi și reprezentanții publicațiilor Lumina. Ne bucurăm că aceste spații noi au fost puse la dispoziție de către Arhiepiscopia Sibiului și cu această amenajare deosebit de frumoasă se încurajează cei care lucrează în aceste spații și în același timp se arată o deosebită grijă pentru lucrarea misionară a Bisericii. Radioul, Televiziunea, Cotidianul sunt astăzi mijloace misionare care aduc o deosebită bucurie credincioșilor noștri nu numai pentru că sunt informați, dar și pentru că pot participa la viața Bisericii, pot participa la lucrarea Bisericii în societate și în același timp există și posibilitatea ca noi talente în media să fie descoperite, cultivate şi fructificate”, a spus Patriarhul României.

 

Distincţii şi daruri

 

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat diploma omagială Sfinţii Martiri Brâncoveni părintelui Ec. Petru Madina, Consilier economic în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi domnului Ec. Valer Ioan Dumitrean, Consilier financiar al Arhiepiscopiei Sibiului. De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a dăruit pentru studioul Radio TRINITAS şi pentru Biroul de pelerinaje Basilica Travel câte o icoană reprezentând pe Sfinţii Brâncovenidar şi numeroase cărţi.

 

Evenimente religioase la mănăstirea brașoveană „Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus”

 

După amiază, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se va afla la Mânăstirea brașoveană „Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus”.  Acolo, la ora 16:00 va sfinți paraclisul „Sfinții Martiri Brâncoveni” din incinta Casei Voievodale a mănăstirii. În jurul orei 18:30 Patriarhul României şi Mitropolitul Ardealului vor întâmpina delegaţia condusă de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, care va aduce, la Sâmbăta de Sus, moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu. În continuare, va fi oficiată o slujbă de Te Deum.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod