documente > Documente principale > Maestrul Radu Beligan – simbol al Teatrului Naţional

Maestrul Radu Beligan – simbol al Teatrului Naţional

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a Domnului Radu Beligan, București, 23 iulie 2016:

 

Cu profundă durere am primit vestea trecerii din această viaţă, în ziua de 20 iulie, a domnului Radu Beligan, personalitate eminentă a teatrului și a culturii române.

 

Maestrul Radu Beligan și-a dedicat întreaga viață teatrului, filmului, televiziunii și radioului, devenind, grație talentului și unei munci asidue, un adevărat și neprețuit simbol al teatrului național și al culturii române. Actor cu peste șapte decenii de activitate, regizor, profesor, membru de onoare al Academiei Române, fost director al Teatrului Național, Președinte de onoare pe viață al Institutului Internațional de Teatru, onorat cu numeroase distincții naționale și internaționale, Radu Beligan va rămâne pentru totdeauna în memoria vie a iubitorilor teatrului și filmului românesc datorită personalității sale unice.

 

Fiind nepotul preotului ortodox Adam Beligan, maestrul Radu Beligan nu s-a sfiit să vorbească pe scenă despre Dumnezeu și despre tainica prezență dumnezeiască pe care a simțit-o adesea lângă sine. A simțit vegherea Părintelui ceresc și a considerat că Acesta l-a călăuzit în itinerariul biografic pe care l-a urmat.

 

Rămâne veșnic în amintirea noastră prin aristocrația sa spirituală, prin noblețea și eleganța sa.

 

Familiei îndurerate adresăm un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și îi încredințăm de întreaga noastră compasiune.

 

Ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletul domnului Radu Beligan în Împărăția Sa împreună cu drepții, iar pe cei îndoliați și îndurerați să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obște și a iubirii milostive a Preasfintei Treimi.

 

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndoliată,

 

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

beligan2

 

 

 

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod