galerie-foto-2015 > Decembrie > Membrii ASCOR, LTCOR şi ASTO l-au colindat pe Patriarhul României (15 decembrie 2015)

Membrii ASCOR, LTCOR şi ASTO l-au colindat pe Patriarhul României (15 decembrie 2015)

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost colindat marţi, 15 decembrie 2015, la Reşedinţa Patriarhală, de tinerii de la Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Bucureşti, de tinerii de la Liga Teologilor Creştini Ortodocşi Români din Capitală, precum şi de studenţii de la Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi.

În cuvântul său Patriarhul României le-a transmis tinerilor că acțiunile lor sunt misionare și aducătoare de lumină și bucurie. 

„Într-o lume foarte agitată este mare nevoie de pace şi bucurie şi este nevoie de păstrarea tradiţiilor noastre creştineşti. Este o mare bucurie pentru noi şi o binecuvântare ca să vedem cum din an în an se transmit valorile spirituale nu doar în biserică, în interiorul edificiului, ci şi în afară, din casă în casă, din stradă în stradă. În mod deosebit, aceste cântări sunt o alinare a suferinţei celor bolnavi, o bucurie celor întristaţi, o mângâiere sau consolare celor care sunt singuri. Deci, există şi acest aspect al misiunii sociale prin cântare, prin colindele de Crăciun. Voi aduceţi lui Dumnezeu bucuria învăţării cântărilor, bcuuria transmiterii credinţei şi bucuria transmiterii mesajului mare şi anume, mesajul Naşterii Domnului că Dumnezeu ne iubeşte, iar noi răspundem la iubirea Lui prin cântare şi prin dărnicie”, a spus Preafericirea Sa.

Potrivit tradiţiei, colindătorii au fost răsplătiţi cu daruri.

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod