patriarhul > Mesaje > Mesajul Patriarhului României adresat membrilor comunității Bisericii Sfântul Arhanghel Mihail din Southbridge, SUA

Mesajul Patriarhului României adresat membrilor comunității Bisericii Sfântul Arhanghel Mihail din Southbridge, SUA


Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat membrilor comunității Bisericii Sfântul Arhanghel Mihail din Southbridge, Statele Unite ale Americii cu prilejul aniversării a 90 de ani de la fondare:

                                                                                         Bucureşti, 5 noiembrie 2014

 

Înaltpreasfinţia Voastră,                                                            

Înaltpreasfinţite Părinte Arhiepiscop Nicolae al                           

Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi,

Preacucernice Părinte Peter-Michael Preble,

Parohul Bisericii Sfântul Arhanghel Mihail din Southbridge, S.U.A.,

Iubiţi credincioşi,

 

Prin voia lui Dumnezeu, la 9 noiembrie 2014, se împlinesc 90 de ani de la fondarea Bisericii Sfântul Arhanghel Mihail din Southbridge, Statele Unite ale Americii, eveniment deosebit pentru viața spirituală a tuturor credincioșilor români care, de mai multe generații, s-au stabilit în această parte a continentului american.

 

Este cunoscut faptul că dorința membrilor acestei comunități de a avea o biserică proprie în care să se închine şi să aducă rugăciuni Bunului Dumnezeu s-a concretizat cu nouă decenii în urmă, prin punerea pietrei de temelie, la 9 noiembrie 1924. Această lucrare de edificare a bisericii din suflet, dar şi de zidire ca locaș de închinare, a influențat generație după generație de-a lungul timpului.

 

Astfel, prin dragostea şi contribuția multora dintre înaintașii dumneavoastră, precum şi a celor ce constituiți astăzi comunitatea de credincioși ortodocși ai acestei parohii, s-au adăugat de-a lungul celor nouă decenii şi alte corpuri de clădiri, construite pe lângă biserica parohială, precum „Casa Română” în care se desfășoară diferite activități social – culturale ale parohiei. De asemenea, la 12 noiembrie 1961, a fost sfințită noua biserică, mai frumoasă, spre bucuria tuturor credincioșilor. Totodată, în anul 1971, la aceste realizări s-a adăugat şi înființarea Muzeului parohial Alexandru Macedon, oferind tinerei generații o perspectivă istorică importantă pentru cunoașterea originilor şi continuității acestei comunități.

 

Toate acestea la un loc au menirea să întărească credința dumneavoastră, mai ales în aceste vremuri aflate într-un proces rapid de globalizare, în care oamenii caută în Biserică un reper major de speranță, de continuitate şi de conservare a identității spirituale şi culturale, etnice sau naționale.

În acest sens, prin lucrarea sa misionară în țară şi în diaspora, Biserica Ortodoxă Română cultivă valorile şi faptele bune născute din credință, ca mărturie a comuniunii omului cu Dumnezeu în viața prezentă şi ca speranță şi pregustare a vieții veșnice din Împărăția Preasfintei Treimi.

 

Biserica Ortodoxă Română a înțeles să împlinească această lucrare sfântă pentru credincioșii ei din România şi din diaspora mai ales prin slujbele liturgice transmise zilnic de Radio TRINITAS şi Televiziunea TRINITAS ale Patriarhiei Române, care sunt de un real folos duhovnicesc. De asemenea, zidirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă o necesitate liturgică practică şi un simbol al credinței şi demnității poporului român.

 

Încredinţându-vă de binecuvântarea Noastră, precum şi de bucuria transmiterii acestui mesaj de felicitare, la ceasul aniversării a 90 de ani de la fondarea primei biserici a comunității Sfântul Arhanghel Mihail din Southbridge, Statele Unite ale Americii,ne rugăm Milostivului Dumnezeu să vă dăruiască sănătate şi mântuire, pace şi fericire, precum şi mult ajutor pentru a păstra totdeauna credința ortodoxă şi a promova spiritualitatea românească pe continentul american.

 

Cu prețuire şi părintească binecuvântare,

 

DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

Foto: Arhivă

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod