galerie-foto-2014 > August > Noi duhovnici în Arhiepiscopia Bucureştilor (11 august 2014)

Noi duhovnici în Arhiepiscopia Bucureştilor (11 august 2014)

 

Şase preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost hirotesiți duhovnici astăzi, 11 august 2014. Slujba o fost săvârșită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României în paraclisul cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din cadrul Reședinței Patriarhale.

 

La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a vorbit despre importanța spovedaniei în viața credincioșilor.

 

„Este o mare nevoie de a înțelege mai întâi această Sfântă Taină ca fiind un dar mare de la Dumnezeu și anume iertarea păcatelor ca pregătire a omului pentru creştere duhovnicească, dar şi pentru dobândirea mântuirii. De aceea, în cărţile din primele veacuri s-a spus că la Împărtăşanie, la cele sfinte, să se apropie doar cei sfinţi şi dacă nu eşti sfânt pocăieşte-te de păcatele tale ca să te sfinţeşti. Deci, pocăinţa este în Ortodoxie strâns legată de Taina Sfintei Împărtăşiri. Ea este prânzul anticipat din Împărăţia Cerurilor de aceea preotul sau arhiereul atunci când slujeşte Sfânta Liturghie euharistică spune şi dă-ne nouă să ne împărtăşim mai deplin, sau mai cu adevărat în ziua cea neînserată a Împărăţiei Tale. Deci, această iertare a păcatelor care este şi o eliberare şi o curăţie de păcate este condiţia mântuirii. Considerăm că este de mare folos ca în zilele care au mai rămas până la sfârşitul Postului Adormirii Maicii Domnului să ajutaţi credincioşii ca să poată să cunoască bucuria iertării păcatelor şi a împărtăşirii cu Sfânta Taină a Euharistiei”, a spus Patriarhul României, potrivit Radio TRINITAS.

 

Cei hirotesiți duhovnici au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un Molitfelnic și o cruce din binecuvântare.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod