documente > Comunicate > Parastas pentru Mitropolitul Nicolae la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la Domnul

Parastas pentru Mitropolitul Nicolae la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la Domnul

 

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae a fost pomenit, astăzi, 6 noiembrie 2014, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la Domnul. Comemorarea a început cu Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala mitropolitană din Timișoara de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

 

În continuare, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a săvârșit slujba de pomenire. Alături de Preafericirea Sa s-a aflat Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Daniil, al Episcopiei Daciei Felix cu sediul administrativ în Vârşeţ, Serbia, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei şi Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

 

La finalul slujbei de pomenire Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt în care a vorbit despre viaţa şi personalitatea mitropolitului Nicolae al Banatului.

 

În încheierea manifestărilor comemorative, Patriarhul României înconjurat de soborul de ierarhi, preoţi şi diaconi a oficiat un Trisaghion la mormântul Mitropolitului Nicolae Corneanu, care se află în cripta de sub altarul Catedralei Mitropolitane din Timişoara.

 

Mitropolitul Banatului a trecut la Domnul, la vârsta de 90 de ani, pe 28 septembrie.

 

Conform Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, Locțiitor de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului este Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va fi pomenit la toate slujbele din Arhiepiscopia Timișoarei, până la alegerea noului chiriarh canonic.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod