Parohia Şimleu I

Parohia Şimleu I dispune de un Complex parohial care a fost inaugurat în anul 2000. Urmare a bunei colaborări cu parohia "St. Ludgeri" din localitatea Helmstedt (Germania),  a fost posibilă  construirea complexului parohial, care are o suprafaţă de 1900 mp utili. Complexul găzduieşte: o cantina socială, un internat social şi două cabinete medicale de stomatologie şi de reflexoterapie, un paraclis, o expoziție permanentă de arheologie, etnografie, carte şi icoană veche, birouri şi sală de conferințe care deservesc, în prezent, Protopopiatul Şimleu Silvaniei. Obiectivul principal al Complexului este îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele aflate în situații de risc social.

Din anul 2000, de la inaugurarea lui, în cadrul acestui complex se desfăşoară activități sociale care includ oferirea unei mese calde pe zi, în cantina socială proprie, în perioada anului şcolar.

De asemenea, în cadrul Complexului sunt cazați elevi din împrejurimile Şimleului, fără posibilități de navetă şi cu risc de abandon şcolar, dar şi elevi din Republica Moldova, numărul acestora variind de la an la an.

Responsabil: Preot Paroh - Boşca Vasile 

03 SimleuI

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod