Parohia Românaşi

Din anul 2007, Parohia Românaşi oferă suport şi asistenţă la domiciliu pentru persoane vârstnice cu nevoi speciale, cu venituri foarte mici, aflate în dificultate, cu probleme de sănătate şi de ordin social pentru a le îmbunătăți nivelul calității vieții, prin ajutor în realizarea igienei personale, adaptarea locuinței la nevoile persoanei vârstnice şi antrenarea în viaţa comunităţii. Nr. beneficiari 22.

În cursul anului 2011 a fost deschis pe lângă parohie un cabinet de stomatologie şi unul de radiologie dentarăcare oferă servicii gratuite pentru beneficiarii programului de îngrijire la domiciliu.

Complexul „Sfântul Gheorghe” pentru bătrâni şi tineri defavorizaţi din cadrul Parohiei Românaşi, ale cărui lucrări de construcţie se apropie de finalizare, va cuprinde 50 de camere cu 25 de băi pentru bătrâni, camere pentru asistenţă medicală, sală de gimnastică sportivă recuperatorie, punct farmaceutic, coafor, frizerie, club, bibliotecă, sală de mese, bucătărie, spaţii de depozitare, spălătorie, ateliere, apartament pentru oaspeţi, birouri pentru administraţie. 

Responsabil: Pr. Gherman Gheorghe

03 Romanasi

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod