documente > Comunicate > Patriarhia Română susține Inițiativa cetățenească europeană "Unul dintre noi"

Patriarhia Română susține Inițiativa cetățenească europeană "Unul dintre noi"

Patriarhia Română susține Inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi”, care are drept scop ridicarea nivelului de protecție juridică în Uniunea Europeană a demnității, a dreptului la viață și a integrității fiecărei ființe umane de la concepție.
Inițiativa cetățenească „Unul dintre noi” solicită Uniunii Europene să înceteze finanțarea activităților care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare și sănătate publică (www.oneofus.eu). Fidelă credinței sale că viața începe din momentul concepției (fertilizarea), Patriarhia Română atrage atenția asupra faptului că distrugerea de embrioni umani este un act inacceptabil din punct de vedere spiritual-moral.
În acest sens, Reprezentanța Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene și Comisia Episcopatelor (Romano-Catolice) din Europa (COMECE) au susținut activ amendarea în Parlamentul European a articolelor care privesc aspecte etice (în special problema finanțării cercetării pe embrioni umani) ale noului program cadru de cercetare 2014-2020 – Orizont 2020.
Prevăzută în art. 11 (4) din Tratatul privind Uniunea Europeană, o inițiativă cetățenească europeană trebuie susținută de cel puțin un milion de cetățeni ai Uniunii Europene, provenind din cel puțin 7 state membre din cele 27, pentru a invita Comisia Europeană să elaboreze o propunere legislativă corespunzătoare în domeniu.
Orice cetățean român cu vârsta de peste 18 ani are posibilitatea să susțină Inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi” prin semnarea formularului de susținere ce poate fi descărcat și imprimat de pe site-urile Patriarhiei Române: www.patriarhia.ro, www.basilica.ro, www.ziarullumina.ro și www.orthodoxero.eu sau prin completarea formularului electronic on-line de la adresa: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/index.do?lang=ro.
Recomandăm eparhiilor Patriarhiei Române, precum și organizațiilor și fundațiilor care funcționează cu binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române să susțină și să popularizeze inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi” pentru strângerea unui număr cât mai mare de semnături.
Sprijinul dumneavoastră este de o importanță capitală pentru apărarea dreptului la viață și recunoașterea embrionului uman ca persoană din momentul concepției!
Pentru completare click AICI !
Pentru descărcare formular susținere click AICI !
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod