documente > Documente principale > Patriarhia Română susţine „Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar”

Patriarhia Română susţine „Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar”

 

Patriarhia Română binecuvintează şi susţine Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar, organizat de mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine din România în ziua de sâmbătă, 21 martie 2015, în peste 60 de oraşe din ţară.

 

În Pastoralele Sfântului Sinod şi ale ierarhilor este permanent subliniată importanţa familiei, instituţia sfântă cea mai afectată social, economic şi moral în ultimii ani. În acest sens, reamintim că Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Române (2014) ne-a oferit exemplul unui mare domnitor al unei țări creștine și părinte model de familie creștină, care ne învață peste veacuri că, oricât de grele ar fi vremurile, lumina iubirii jertfelnice nu poate fi biruită de puterile întunericului.

 

În mesajul la Duminica Părinților și Copiilor (1 iunie 2014), Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat că Biserica noastră încurajează toate familiile să primească, în suflet, bucuria de a fi creștini şi de a prețui viața în familie, de a se împlini prin nașterea și creșterea copiilor, în duhul iubirii jertfelnice față de Hristos și de Biserica Sa, prețuind în același timp istoria și viața poporului român. Acestea sunt repere fundamentale ale unei societăți sănătoase din punct de vedere spiritual, cu un rol decisiv în formarea și educarea copiilor, atât pentru viața prezentă a societății de azi, cât și pentru a trăi veșnic în iubirea lui Dumnezeu.

 

Întrucât, în perioada 1958-2008, în România, au fost avortaţi peste 22 milioane de copii, avortul a devenit o plagă pentru poporul român care se află astfel într-o scădere demografică îngrijorătoare. De aceea, Biserica binecuvintează şi încurajează adopţia de copii de către familiile care nu pot da naștere la prunci şi îndeamnă parohiile să contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi, mai ales în parohiile sărace, și, totodată, să susțină formarea spirituală a tinerei generații, în iubire față de Dumnezeu și de semeni.

 

Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar va fi mediatizat de Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române întrucât are ca scop apărarea familiei creştine tradiţionale şi a darului vieţii umane.

 

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

 

 marsul-pentru-viata-2015

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod