documente > Comunicate > Patriarhul Antiohiei la biserica Sfântul Dumitru Poștă din Bucureşti

Patriarhul Antiohiei la biserica Sfântul Dumitru Poștă din Bucureşti

 

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient s-a întâlnit în această seară, la 1 decembrie 2014, cu membrii comunității ortodoxe de limbă arabă din București. Evenimentul a avut loc la biserica Sfântul Dumitru Poștă din centrul Capitalei.  

 

În cuvântul de învățătură Preafericirea Sa a vorbit despre păstrarea credinței și în vreme de încercare.  

 

„Ştim că ţările noastre suferă mult acum, dar ştim mai bine că toate aceste ţări sunt în inimile noastre, mai ales că acum suntem în perioada sărbătorilor de Crăciun, de aceea ne rugăm pentru pacea lumii. Mesajul pe care l-am primit la Naşterea Domnului din cer a fost Slavă lui Dumnezeu în Cer şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire, de aceea ţineţi credinţa aşa cum trebuie şi să nu lăsaţi tradiţia voastră după care aţi fost crescuţi în ţările voastre. Îi mulţumim poporului român cu care am făcut o familie creştină adevărată, de aceea spunem fraţilor noştri români La mulţi ani pentru ziua ocrotitorului Bisericii Ortodoxe Române - Sfântul Andrei - şi pentru Ziua Naţională a României. La mulţi ani!”, a spus Preafericitul Părinte Ioan al X-lea Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient, potrivit Radio TRINITAS.  

 

În perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2014, Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, efectuează o vizită frăţească în Patriarhia Română, la invitaţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod