documente > Documente principale > Patriarhul Daniel se roagă pentru cei doi militari români căzuţi în Afganistan

Patriarhul Daniel se roagă pentru cei doi militari români căzuţi în Afganistan

Doi militari români şi-au pierdut viaţa, iar un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai 2016, în localitatea Kandahar, în timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, informează Ministerul Apărării Naţionale.

 

Cu această tristă ocazie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, înalţă rugăciuni pentru odihna sufletelor celor doi militari căzuţi la datorie şi adresează un mesaj de rugăciune şi compasiune familiilor îndurerate:

 

Am aflat cu profundă tristețe de trecerea din această viaţă a doi soldați ai Armatei Române, plutonierul Iulian Dumitrescu și sergentul Adrian Vizireanu, ucişi sâmbătă, 7 mai 2016, în timpul misiunii de restabilire a păcii în Afganistan.

În aceste clipe de adâncă durere pentru familiile și apropiații celor decedaţi, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos Cel înviat din morţi să odihnească sufletele celor doi soldaţi români în pacea şi iubirea lui Dumnezeu, iar pe cei îndoliaţi să-i mângâie şi să-i întărească.

Veşnica lor pomenire!

 

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

Totodată, Patriarhul României îndeamnă pe toţi binecredincioşii creştini să se unească în rugăciune pentru odihna sufletelor militarilor români căzuţi la datorie.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod