documente > Comunicate > Patriarhul României – Doctor Honoris Causa al Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir

Patriarhul României – Doctor Honoris Causa al Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a primit marţi, 22 martie 2016, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir din Bucureşti. Evenimentul s-a desfăşurat în Aula Universităţii în prezenţa membrilor Senatului Universităţii, a şefiilor de departamente, precum şi a numeroşi invitaţi.

Vizită Patriarhală la capela Universităţii Dimitrie Cantemir

În deschiderea evenimentului, Patriarhul României a fost întâmpinat de dna Prof. Univ. Dr. Corina Adriana Dumitrescu, Preşedintele Senatului Universităţii Dimitrie Cantemir, de dna Prof. Univ. Dr. Cristiana Cristureanu, Rector, şi de dl Prof. Univ. Dr. Eugen Gheorghe Nicolaescu, Vicepreşedinte, apoi a vizitat capela cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. În cadrul lăcaşului de cult au fost rostite rugăciuni pentru victimele atentatului din această dimineaţă din Belgia (în urma atentatelor de la Bruxelles, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de compasiune şi solidaritate cu poporul belgian, mesaj care poate fi citit aici). Apoi, Patriarhul României a vorbit despre importanţa acestei capele pentru cadrele didactice şi pentru studenţii din cadrul instituţiei de învăţământ.

„Vă felicităm pentru acest spaţiu frumos, sacru, binecuvântat care adună în rugăciune şi îndeamnă la fapte bune pe toţi profesorii, ostenitorii Universităţii, dar şi pe toţi studenţii şi studentele care studiază în această universitate”, a spus Preafericirea Sa.

Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa

Înainte de deschiderea ceremoniei a fost ţinut un moment de reculegere pentru victimele atentatului de la Bruxelles. Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa s-a desfăşurat, începând cu ora 12:00, în Aula Universităţii şi a fost deschisă de dl Momcilo Luburici, Preşedintele Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir. Moderatorul evenimentului a fost dna prorector Prof. Univ. Dr. Georgeta Ilie.

Hotărârea Senatului Universităţii privind acordarea titlului academic Patriarhului României a fost citită de rectorul instituţiei, dna Prof. Univ. Dr. Cristiana Cristureanu. După Laudatio a urmat înmânarea însemnelor de Doctor Honoris Causa Preafericirii Sale.

La finalul ceremoniei, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a adresat celor prezenţi un cuvânt şi a oferit mai multe daruri pentru Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir.

***

Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” a fost fondată în anul 1990 şi funcţionează sub auspiciile Asociaţiei de Cultură „Dimitrie Cantemir” desfăşurând activităţi conexe sau complementare activităţilor de învăţământ şi cercetare. Instituţia de învăţământ îşi are sediul în municipiul Bucureşti, Splaiul Unirii nr. 176, sector 4.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod