documente > Comunicate > Patriarhul României a început vizita frăţească la Tirana

Patriarhul României a început vizita frăţească la Tirana

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a ajuns astăzi, 31 mai 2014, în capitala Albaniei, Tirana. În perioada 31 mai – 2 iunie 2014, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române efectuează o vizită frăţească la Tirana la invitaţia Preafericitului Părinte Anastasios, Arhiepiscopul Tiranei şi al Întregii Albanii.

 

Prezent la eveniment, reporterul Radio TRINITAS Aurel Moisiuc a oferit mai multe informaţii: „Vizita Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a început cu puţin timp în urmă aici la Tirana, capitala Albaniei. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat de un sobor de ierarhi ai Bisericii Autocefale a Albaniei dimpreună cu Preafericitului Anastasios Arhiepiscop al Tiranei, Durrësului şi al întregii Albanii. Vizita în Albania este prilejuită de sfinţirea Catedralei Naţionale a Albaniei cu hramul Învierea Domnului. Este o biserică impunătoare care a fost construita în 12 ani. Lăcaşul de cult cuprinde un complex de clădiri care adăpostesc săli de conferinţă, Biblioteca Sfântului Sinod, săli de mese precum şi un sediu al Arhiepiscopiei de Tirana dimpreună cu sediul Sfântului Sinod. Momentul forte al sărbătorii va avea loc mâine când opt Întâistătători de Biserici Ortodoxe vor sfinţi Catedrala Naţională a credincioşilor albanezi din întreaga lume”.

 

Mâine, 1 iunie 2014, Patriarhul României, împreună cu alţi Întâistătători de Biserici Ortodoxe Surori, va oficia slujba de sfinţire a noii Catedrale arhiepiscopale Învierea Domnului şi Sfânta Liturghie, iar Luni, 2 iunie 2014, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va întâlni cu preşedintele Republicii Albania, preşedintele Parlamentului Albaniei, prim-ministrul guvernului albanez şi primarul capitalei Tirana.

 

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, din care face parte și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va reveni la Bucureşti în seara zilei de 2 iunie.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod