galerie-foto-2015 > Iunie > Patriarhul României a sfințit Biserica „Sfânta Fecioară Maria” (7 iunie 2015)

Patriarhul României a sfințit Biserica „Sfânta Fecioară Maria” (7 iunie 2015)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit astăzi, 7 iunie 2015, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, biserica Parohiei ”Sfânta Fecioară Maria” din Protopopiatul Sector 3 Capitală.  

 

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei de sfințire, Patriarhul României a subliniat că Biserica îi prăznuieşte pe toţii sfinţii împreună, în prima duminică după Rusalii, pentru a ne arăta trei lucruri deosebite: „În primul rând pentru a ne arăta că rostul venirii Duhului Sfânt în lume este constituirea Bisericii întemeiată de Hristos, Capul ei, prin întruparea şi prin lucrarea Sa mântuitoare şi arătată acum în formă văzută, ca fiind comuniune şi comunitate a oamenilor diferiţi din diferite popoare, de diferite vârste, din diferite locuri, care au crezut în Hristos, L-au iubit pe El şi au împlinit în viaţa lor voia Lui. În al doilea rând, Dumica Tuturor Sfinţilor ne arată că sfinţii nu se află izolaţi unul de altul, ci în comuniune. Pe de o parte vedem bogăţia diversităţii sfinţilor din toate timpurile şi din toate locurile, iar pe de altă parte vedem frumuseţea comuniunii lor, a comunicării lor prin harul Preasfintei Treimi. Această frumuseţe a comuniunii sfinţilor reprezintă şi frumuseţea Bisericii, deoarece comuniunea sfinţilor este temelia Bisericii. Astăzi, când îi pomenim pe toţi sfinţii, ne bucurăm că vedem imaginea Bisericii lui Hristos, care adună popoarele în iubirea Preasfintei Treimi şi care depăşeşte izolarea impusă de timp sau de spaţiu. În al treilea rând, duminica aceasta ne arată că astăzi prăznuim nu doar pe toţi sfinţii cunoscuţi ci şi pe cei încă necunoscuţi”.  

 

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” părintelui paroh Ioan-Gheorghe Ţeugea, pentru lucrarea desfăşurată în folosul Bisericii. Diploma omagială „Sfântul Ioan Gură de Aur” cu medalie a fost oferită de Patriarhul României primarului Sectorului 3 Bucureşti, Robert Sorin Negoiţă, în semn de recunoştinţă şi preţuire pentru ajutorul pe care l-a oferit. De asemenea, mai multe persoane au primit Diploma de onoare „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” pentru ajutorul acordat bisericii. Distincţia de vrednicie cu chipul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost acordată Consiliului Parohial de la Parohia „Sfânta Fecioară Maria”, iar Distincţia de vrednicie cu chipul Maicii Domnului a fost oferită Comitetului Parohial de la Parohia „Sfânta Fecioară Maria” și doamnei preotese Floarea Ţeugea. Preafericirea Sa a oferit bisericii mai multe cărţi de cult şi religioase, iar credincioşilor câte o iconiţă cu Maica Domnului.  

 

La rândul său, pr. paroh Ioan-Gheorghe Ţeugea i-a oferit Patriarhului României o icoană cu chipul Maicii Domnului. La slujba de târnosire a Bisericii „Sfânta Fecioară Maria” au participat reprezentanți ai autorităților de stat și locale, între care s-a aflat și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod