galerie-foto-2015 > Decembrie > Patriarhul României a sfințit capela Penitenciarului Jilava (5 decembrie 2015)

Patriarhul României a sfințit capela Penitenciarului Jilava (5 decembrie 2015)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit sâmbătă, 05 decembrie 2015, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Capela Sfântul Ierarh Nicolae de la Penitenciarul Jilava din Protopopiatul Ilfov Sud.

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat în cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei că sfințirea capelei unui penitenciar este o lucrare deosebit de importantă din punct de vedere pastoral, spiritual, social și uman în general.

 

Sfințirea unei biserici înseamnă sfințirea unei noi porți a cerului

 

Preafericirea Sa a evidențiat importanța Bisericii pentru viața duhovnicească a credincioșilor, explicând celor prezenți că Biserica, locaș de închinare, este singurul loc din lume în care primim arvuna vieții veșnice: „În Biserică, noi ne pregătim pentru Învierea cea de obște, de la sfârșitul veacurilor. Ne pregătim prin învierea sufletului din moartea cauzată de păcat. Ne pregătim prin spovedanie, prin primirea iertării păcatelor și prin Sfânta Împărtășanie cu Trupul și Sângele lui Hristos care ni se dăruiesc din Sfântul Potir spre iertarea păcatelor și spre viața veșnică. Deci, arvuna vieții veșnice ni se dăruiește în Biserică”.


 
Galerie foto:
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod