documente > Comunicate > Patriarhul României: „Ajutorarea aproapelui este o lucrare de înviere a sufletului din suferinţă”

Patriarhul României: „Ajutorarea aproapelui este o lucrare de înviere a sufletului din suferinţă”

 

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi-a serbat astăzi, 02 mai 2016, hramul principal (mai multe informaţii aici). La finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a subliniat importanţa activităţilor social filantropice ale Bisericii şi i-a felicitat pe slujitorii paraclisului pentru programele desfăşurate pentru ajutorarea aproapelui: „Sănătate pentru sate” şi „Donează sânge, salvează o viaţă!”.

 

„Apreciem că acest Paraclis are şi mulţi misionari în domeniul sănătăţii. Părintele Ciprian Grădinaru a coordonat şi coordonează două activităţi foarte semnificative: Campania «Donează sânge, salvează o viaţă!» care a devenit un program pentru toată Patriarhia şi programul «Sănătate pentru sate». Se cunoaşte că sunt foarte mulţi oameni săraci şi bolnavi la sate care trebuie ajutaţi şi aceasta este şi ea o lucrare de înviere, o lucrare de înviere a sufletului din suferinţă, din uitare. Iar prin donarea de sânge se vede jertfa, dăruirea de sine a creştinului pentru a salva vieţi sau pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a celor bolnavi. Vă felicităm şi pentru aceste activităţi, nu numai pentru multele rugăciuni şi pentru frumoasele slujbe, ci şi pentru activitatea social filantropică a Bisericii. Iubirea faţă de Dumnezeu arătată în rugăciune şi iubirea faţă de semeni arătată în fapte bune sunt strâns legate”, a spus Patriarhul României.

 

Campania „Sănătate pentru sate” a început în data de 03 septembrie 2015, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în urma semnării Protocolului de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii și vizează persoanele cu vârstă înaintată, precum și persoane cu statut socio-economic scăzut.

 

Campania „Donează sânge, salvează o viață” a început în anul 2012.

inviere

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod