galerie-foto-2015 > Noiembrie > Patriarhul României la Mănăstirea Zosin (7 noiembrie 2015)

Patriarhul României la Mănăstirea Zosin (7 noiembrie 2015)

 

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, efectuează în perioada 06-08 noiembrie 2015 o vizită pastorală în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Sâmbătă seara (07 noiembrie 2015) Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ajuns la Mănăstirea Zosin. Aici, Preafericirea Sa a fost întâmpinat de numeroşi tineri îmbrăcaţi în costume populare, precum şi de obştea mănăstirii.

 

 

Cu acest prilej, în biserica aşezământului monahal cu hramul Izvorul Tămăduirii, a fost oficiat un Polihroniu. Cuvântul de bun venit a fost rostit de arhimandritul Teodosie Pleşca, stareţul mănăstirii. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a mulţumit pentru frumoasa primire şi i-a felicitat pe vieţuitorii mănăstirii, precum şi pe părintele stareţ, pentru lucrările realizate la această mănăstire.

 

 

Primul așezământ monahal de la Zosin datează din 1779. Noul lăcaș de cult este închinat Maicii Domnului, purtând hramul Izvorul Tămăduirii, iar al doilea hram care se sărbătorește este cel al Sfinților Români. Piatra de temelie pentru zidirea bisericii a fost pusă în primăvara anului 2006, dar primele săpături au început abia un an mai târziu.

 

 

Sfinţirea bisericii Mănăstirii Zosin

 

 

Credincioși din Botoșani, dar și din alte zone ale țării, sunt așteptați duminică, 08 noiembrie 2015, să participe la slujba de sfințire a bisericii mănăstirii Zosin. Slujba de târnosire va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu mai mulți ierarhi ai Bisericii noastre. Tot în această zi va fi sfinţit și altarul de vară din incinta mănăstirii, care poartă hramul Sfinţii Martiri Brâncoveni.

 

 

Foto: Ziarul Lumina

 

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod