galerie-foto-2015 > Mai > Pelerini francezi în vizită la Patriarhia Română (26 mai 2015)

Pelerini francezi în vizită la Patriarhia Română (26 mai 2015)

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit, astăzi, 26 mai 2015, vizita unui grup de pelerini din regiunea franceză Nantes. Ei efectuează un pelerinaj la mănăstirile și bisericile din sudul României.

 

 În cadrul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, le-a vorbit pelerinilor despre însemnătatea unui pelerinaj și le-a mulţumit pentru buna colaborarea cu parohia ortodoxă română din Nantes: „Dânşii ne oferă o capelă în care parohia ortodoxă române slujeşte la Nantes, însă această capelă este provizorie deoarece comunitatea ortodoxă română de acolo doreşte să îşi construiască o biserică, iar dânşii îi încurajează pe românii de acolo să construiască această biserică în stil fraco-român”.

 

 Preafericitul Părinte Daniel a primit din partea grupului de pelerini un album de prezentare a Catedralei Sfinţii Petru şi Pavel din Nantes.

 

 „Mulţumim pentru această carte foarte frumoasă. Ne va fi de folos pentru viitoarea catedrală pe care noi încercăm să o construim, aici, la Bucureşti, deoarece actuala catedrală este prea mică, iar această nouă catedrală are în proiectul arhitectural o sinteză între elemente bizantine în interior şi elemente occidentale în exterior”, a spus Preafericirea Sa.

 

 La finalul vizitei, pelerinii francezi au primit din partea Patriarhului României un DVD realizat de TRINITAS TV intitulat Colina Bucuriei şi o iconiţă cu chipul Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod