documente > Comunicate > Premierea câştigătorilor Concursului „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”

Premierea câştigătorilor Concursului „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, i-a premiat sâmbătă, 21 mai 2016, pe câştigătorii Concursului Naţional de Creaţie Biserica şi Şcoala din sufletul meu.  Festivitatea de premiere a avut loc, la finalul Sfintei Liturghii, în altarul de vară al Catedralei Patriarhale.

 

Copiii au primit premii şi Diploma Omagială Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, iar preoţii şi profesorii coordonatori Diploma Omagială.

 

Concursurile organizate de Biserică au ca scop întărirea credinţei

 

În cuvântul său, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a îndemnat pe copii să participe la concursurile naţionale organizate de Patriarhia Română subliniind că aceste concursuri au ca scop întărirea credinţei:

 

„Felicităm pe toţi copiii câştigători, pe profesorii şi profesoarele care i-au îndrumat şi îi încurajăm să participe, ei şi alţii, la următoarele concursuri naţionale organizate de Patriarhia Română împreună cu Eparhiile din ţară. Aceste concursuri organizate de Biserică au ca scop întărirea credinţei, dar şi scoaterea în evidenţă a diferitelor talente, mai ales la învăţătură. Suntem bucuroşi că majoritatea au venit îmbrăcaţi în costume naţionale. Aceasta ne dă speranţa că tineretul creştin ortodox din România păstrează tradiţiile noastre care au străbătut veacuri”, a spus Patriarhul României.

 

Concursul s-a desfăşurat în perioada 15 decembrie 2015 – 21 mai 2016 şi a avut trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia. Fiecare echipă participantă a alcătuit un portofoliu care respecta tema propusă (Biserica şi Şcoala din sufletul meu) şi s-a înscris la una dintre cele trei secţiuni. Echipele au fost alcătuite din: preot, profesorul de Religie şi copiii din grupa de cateheză. La concurs s-au înscris aproximativ 100.000 de copii.

 

Concursul s-a desfăşurat în trei etape:

 

la nivelul protopopiatelor (15 martie – 10 aprilie 2016);

la nivel eparhial (11 aprilie – 9 mai 2016);

la nivel naţional (cu premierea pe 21 mai 2016).

 

Tema concursului s-a înscris în tematica stabilită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul 2016, declarat în Patriarhia Română drept Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericești, la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016).

premiere

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod