patriarhul > Mesaje > Prețuire şi binecuvântare la ceas aniversar

Prețuire şi binecuvântare la ceas aniversar


Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la aniversarea a 85 de ani de viaţă a Pr. Prof. Dr. Constantin Voicu, Sibiu, vineri, 05 decembrie 2014:

 

Aniversarea împlinirii a 85 de ani de viaţă a Părintelui Arhidiacon Profesor Dr. Constantin Voicu este o mărturie a unei bogate activităţi desfășurate în slujba Bisericii şi a învățământului teologic universitar românesc.

 

De la catedra de Patrologie şi Literatură postpatristică, Părintele Arhidiacon Profesor Dr. Constantin Voicu a desfășurat, timp de aproape cinci decenii, o amplă activitate didactică, științifică şi pedagogică, formând multe generații de teologi. Simţul său practic a făcut posibilă numirea în diferite funcţii administrative de conducere: prorector (1976-1979) şi rector (1979-1992) la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, decan al Facultății de Teologie din Alba Iulia (1996-2000) şi decan al Facultății de Teologie din Oradea (2000-2004).

 

De asemenea, activitatea sa bogată a fost recunoscută prin acordarea de înalte distincții de stat (Ordinul „Meritul cultural” în grad de ofițer) și multe titluri academice. Toate acestea reprezintă un prilej de bucurie atât pentru Biserica noastră, cât și pentru întreaga comunitate academică românească.

 

Împărtășim bucuria evenimentului şi ne alăturăm tuturor celor care omagiază, cu prilejul acestei aniversări, personalitatea Părintelui Arhidiacon Profesor Dr. Constantin Voicu şi exprimăm prețuire şi recunoştinţă pentru contribuția sa la formarea teologică şi duhovnicească a multor generații de studenți.

 

La ceas aniversar îl felicităm pe Părintele Arhidiacon Profesor Dr. Constantin Voicuşi ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să-i dăruiască sănătate şi bucurie, pentru rugăciunile Sfinţilor Părinți ale căror opere le-a studiat şi le-a prezentat studenților în teologie.

 

Întru mulţi şi fericiţi ani!

 

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod