galerie-foto-2015 > Octombrie > Procesiunea Calea Sfinţilor (23 octombrie 2015)

Procesiunea Calea Sfinţilor (23 octombrie 2015)

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vineri, 23 octombrie 2015, s-a desfăşurat Procesiunea Calea Sfinţilor, organizată în fiecare an pe Colina Bucuriei. În acesta an, racla cu moaștele Sfinților Trei Ierarhi de la Mănăstirea Sfântul Pavel din Sfântul Munte Athos a însoţit moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena în cadrul tradiţionalei procesiuni. La eveniment au participat sute de preoţi din cele șase protoierii din Capitală, din protoieriile Ilfov Nord și Ilfov Sud, preoţii de caritate şi preoţii militari, dar şi numeroşi credincioşi.

Procesiunea de la Catedrala Patriarhală

Începând cu ora 12:00 au pornit două procesiuni simultan. Procesiunea cu racla purtând moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a pornit de la Catedrala Patriarhală spre biserica Sfântul Nicolae – Vlădica pe Bulevardul Regina Maria mergând până la baza Colinei Bucuriei.

Procesiunea de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon - Nou

Procesiunea cu racla purtând moaştele Sfinților Împărați Constantin și Elena a pornit de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon - Nou pe străzile Şerban Vodă şi Bibescu Vodă până la baza Dealului Patriarhiei.

Cele două procesiuni s-au unit la baza Colinei Bucuriei, în jurul orei 12:30 pentru momentul întâmpinării raclei cu moaștele Sfinților Trei Ierarhi adusă de Înaltpreasfințitul Părinte Pavlos, Mitropolit de Drama.

După reunire, procesiunea astfel formată a urcat Dealul Patriarhiei până la podiumul din apropierea Catedralei Patriarhale.

În timp ce pelerinii au urcat pe Colina Bucuriei către Catedrala Patriarhală, s-au cântat troparele sfinților ale căror moaște sunt purtate în procesiune.

Polihroniu la întâmpinarea sfintelor moaşte

În continuare, racla cu sfintele moaștele moaște ale Sfinților Trei Ierarhi, precum și raclele cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, clerul şi pelerinii, au fost întâmpinate de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cu acest prilej, a fost oficiată slujba Polihroniului. În încheierea slujbei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit cuvântul de bun venit, urmat de cuvântul de răspuns al Înaltpreasfințitului Părinte Pavlos, Mitropolit de Drama.

Sfintele moaşte aşezate spre închinare

Apoi, raclele cu sfintele moaşte au fost aşezate în baldachinul amenajat pe esplanada Catedralei Patriarhale pentru a fi venerate de către cler şi credincioşi până în ziua de miercuri, 28 octombrie 2015.

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod